fbpx

Bioflor – Молекуларен тест за нарушена вагинална микрофлора

Bioflor – Молекуларен тест за нарушена вагинална микрофлора

цена 4800

за тестот:

Bioflor -Нов молекуларен тест за детекција и идентификација на причинители кои вршат дисбаланс на микрофлората кај жени!

Bioflor преку Real-Time PCR метода врши:

  • Определување на процентот на Lactobacillus во вкупниот број на бактерии
  • Детекција на бактерии кои предизвикуваат вагиноза и вагинитис (Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginae, Prevotella species, Leptotrichia amnionii група, Streptococcus species, Enterococcus species, и Staphylococcus species) и нивна процентуална застапеност во вкупниот број на бактерии.

Bioflor овозможува:

– брза и прецизна детекција

– заштеда на време и сретства

– навремен третман

– спречување на понатамошен развој на инфекции

 

Издавање резултати: 1 работен ден