fbpx

Објавено на: 06.12.2022

СЕЗОНА НА РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ – Симптоми, преносливост и лабораториска детекција

Последни промени: 06.12.2022

Респираторните инфекции се најчестата причина заради која пациентите се јавуваат кај својот матичен лекар. Иако овие инфекции, се јавуваат во текот на целата година, есенско-зимскиот...

Објавено на: 05.12.2022

Често поставувани прашања за PreSENTIA

Последни промени: 05.12.2022

Како дел од нашето ново портфолио ги воведовме генетските панели PreSENTIA, за детекција на мутации кои предизвикуваат наследни видови рак на дојка, јајници и рак на матка. Тестотвите претставуваат револуционерно решение за предвидување ризик од рак, како и помагаат на оние пациенти кои веќе се дијагностицирани со болеста, да ја дознаат причината за појава на ваквата состојба.

Објавено на: 23.11.2022

Женско репродуктивно здравје

Последни промени: 23.11.2022

Авицена Лабораторија ви овозможува да ги направите сите анализи на едно место! Напредокот на науката доведе до развој на широка палета на лабораториски анализи, за...

Објавено на: 14.11.2022

Квиз: Колку добро сте запознаени со дијабетесот!

Последни промени: 23.11.2022

По повод светскиот ден на дијабетесот 14 ноември, креиравме квиз со кој ќе можете да го проверите вашето знаење за болеста!

Објавено на: 02.11.2022

СИНДРОМ НА ПОЛИЦИСТИЧНИ ЈАЈНИЦИ И НЕПЛОДНОСТ

Последни промени: 08.11.2022

Синдромот на полицистични јајници (PCOS) се среќава кај 1 од 10 жени ширум светот и е една од најчестите причини за нарушена плодност кај жените....

Објавено на: 05.10.2022

Rodinia – Панели за неплодност кај мажи и жени

Последни промени: 14.10.2022

Авицена Лабораторија го зголемува своето портфолио и започнува со изработка на генетски тестови за неплодност кај мажи и жени. Новото портфолио генетски тестови, кои ќе...

Објавено на: 05.10.2022

PreSENTIA – Генетски панели за наследни видови на рак на дојка, матка и јајници.

Последни промени: 13.10.2022

“Presentia” – Генетски панели за детекција на мутации кои предизвикуваат наследни видови рак на дојка, јајници и рак на матка. Тестотвите претставуваат револуционерно решение за...

Објавено на: 05.10.2022

Oreana – Неонатален скрининг кај новороденчиња, доенчиња и мали деца

Последни промени: 14.10.2022

Детална генетска слика за здравјето на вашето малечко! “Oreana” – Тест кој овозможува детална генетска слика за здравјето на новороденчиња, доенчиња и мали деца. Тестот...

Објавено на: 12.09.2022

СПЕЦИФИЧЕН ЛИПОПРОТЕИНСКИ СТАТУС (Apo A-1 + Apo B + Lp [a]) лабораториски пакет на анализи за процена на ризик за кардиоваскуларни заболувања

Последни промени: 12.09.2022

Автор на статијата: Д-р Бранко Јагликовски, специјалист по медицинска биохемија Аполипопротеините (Apo A-I и Apo B). Студиите покажале дека анализите Apo A-I и Apo B...

Објавено на: 07.09.2022

Интолеранција на храна

Последни промени: 05.12.2022

ДАЛИ ПРИЧИНАТА ЗА ВАШИОТ ПРОБЛЕМ Е ИНТОЛЕРАНЦИЈА НА ХРАНА? Понекогаш, одредени лица имаат невообичаена реакција кон одредена храна или состојка од храна! Што е интолеранција...