fbpx

Брз антигенски тест за COVID-19

Во Авицена Лабораторија е достапен брз антигенски тест за COVID-19 од реномираниот светски производител Siemens Healthcare Diagnostics.

Овој тест служи за откривање нуклеокапсидниот протеински антиген на SARS-CoV-2 од назофарингеален брис. Антигенот се детектира кај примероците од горните дишни патишта за време на акутната фаза на инфекција, а тестот може да се користи и за скрининг на асимптоматски индивидуи.

Тестот се одликува со висока специфичност од 99,22% и е одобрен тест за патување според листата на Светската Здравствена Организација, во земјите каде е одобрен влез со ваков тип на тест.

Брзиот антигенски тест се прави без закажување, на следните локации:

Локација 1 (нас. Тафталиџе)

? Понеделник – Петок 07.00-19.00 часот

? Сабота 08.00-18.30 часот

? Недела 08.00-13.00 часот

Локација 3 (Тетово)

? Понеделник – Петок 07.00-14.00 часот

? Сабота 07.30-14.00 часот

Цена: 900 денари.

Резултати: За 30 минути, со превод на англиски јазик.

Резултатите се достапни и преку апликацијата на CommonPass.