fbpx

НОВО! Тест за откривање пол – за трудници од 10 гестациска недела

Во Авицена Лабораторија е достапен нов, неинвазивен тест за одредување на пол на бебето преку молекуларна детекција на фетален SRY ген со real-time PCR метода:

  • Тестот претставува неинванзивен тест чијашто намена е откривање на SRY генот, со кој се врши одредување на полот на идното малечко
  • Тестот се врши со земање на примерок од крв од бремената жена којшто содржи дел од феталната ДНК во плазмата. Ваквата фетална ДНК може да се анализира по десеттата гестациска недела од бременоста.

Резултатите се издаваат за 2 работни дена.
Земање на примероци ќе се врши секој ден од понеделник до петок од 07.00ч. – 15.00ч. само во Авицена Лабораторија, населба Тафталиџе.

Цена: 4800 денари

Примерок: венска крв

*Во сабота, недела и на празници не се земаат примероци за оваа анализа.