НОВО! Тест за Hеlicobacter Pylori IgA

НОВО! Тест за детекција на грип

Поединечни тестови за детекција на вирусот на грип

Известување за лабораториски упат 1 (ЛУ-1)

PNEUMOSLIDE

Истовремена детекција на 9 причинители на респираторни инфекции, преку крв

Пријавете се за Авицена Женска Трка 2019

Недела (31.03.2019 г.), Градски Парк (фонтана Лотус) од 09.30 часот

BABYTEST Plus/Advanced

Можност за плаќање на 3, 6, 9 и 12 рати без камата

Важно известување за спермограм

Од 4.1.2019 год., тестот спермограм нема да биде достапен во Авицена Лабораторија.

Известување за НОВА ЛОКАЦИЈА

Новата лабораторија во нас. Аеродром започна со работа на 14.12.2018 година

Авицена Лабораторија дел од хуманитарната акција

„Биди и ти нечиј Дедо Мраз, бидејќи празниците се за секого“

Хумана акција Down4U

Авицена Лабораторија ја поддржа акцијата за отворање на ресторанот Umbrella 

Авицена Лабораторија спонзор на „Чоколадна аукција“

Хуманитарен настан, за подршка на првиот Центар за аутизам во регионот 

Респираторен панел за детекција на 21 патоген

Високосензитивна Multiplex Real-Time PCR метода, по цена од 3900,00 денари

НОВО! ГЕНЕТСКИ ПАНЕЛ ЗА ТРОМБОЗА

Real-Time PCR тест за истовремена детекција на 6 полиморфизми на гените за FACTOR V, FACTOR II и MTHFR

MKC EN ISO 15189:2013

Редовен годишен стручен надзор за одржување акредитација

Основен пакет со намалена цена

Новата цена важи од 01.06.2018 година

НАЈНОВО! BABYТEST Plus/Advanced

Најкомплетен неинвазивен пренатален тест на фетална ДНК од крвта на мајката

Специфичен липопротеински статус (Apo A-1 + Apo B + Lp [a])

Нов специфичен лабораториски пакет на анализи за проценка на ризик за настанување на кардиоваскуларни заболувања                                                               

Нова анализа! НЕ-4 + СА-125 (ROMA INDEX)

За дијагноза, мониторинг и процена на ризик на оваријален малигнитет

НОВО! Тест за авидитет за Toxoplasma IgG

НОВО! Генетски тест за интолеранција на лактоза

HPV - Human Papillomavirus

Најчесто поставувани прашања

Сè почесто се открива интолеранција на храна

Авицена Лабораторија (Видео)

СОВРШЕНСТВОТО НИ Е ВО КРВТА

Преземање на резултати за пациенти

најава за доктори

Анализи (Ценовник)

Погледнете ја комплетната листа на анализи со соодветните цени

Повеќе

Локации и контакти

ЛОКАЦИЈА 1
Нас. Тафталиџе, Комплекс Македонија Повеќе
ЛОКАЦИЈА 2
Нас. Аеродром, Три Бисери Повеќе
ЛОКАЦИЈА 3
Тетово Повеќе

Како да се подготвите?


Прочитајте подетални информации како да се подготвите пред изработка на одредени лабораториски анализи.

Домашна посета

Нашите мобилни екипи се подготвени да дојдат во Вашиот дом, ординација или болница, со цел да земат материјал за анализа. Ве молиме доколку имате потреба од ваков тип услуга, направете го тоа со најава еден ден однапред, на нашите телeфони 02/3179-001 или 075/211-406.

Акредитации и сертификации

Авицена Лабораторија e една од првите лаборатории на нашите простори која се здоби со Сертификат за акредитација за квалитет и компетентност на медицински лаборатории согласно стандардот MKC EN ISO 15189:2013.

ФАКТИ ЗА АВИЦЕНА

  • вработени
  • задоволни пациенти
  • години искуство
  • лаборатории

НОВОСТИ И НАСТАНИ