Респираторен панел за истовремена детекција на 33 респираторни патогени со Multiplex Real-Time PCR

Почитувани,

Со задоволство Ве информираме дека почнувајќи од 29.10.2018 год.,во Авицена Лабораторија се изработува следната анализа:

 

РЕСПИРАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ИСТОВРЕМЕНА ДЕТЕКЦИЈА НА 33 РЕСПИРАТОРНИ ПАТОГЕНИ СО МУЛТИПЛЕКС REAL-TIME PCR

 

Значење на тестот:

Респираторните инфекции се едни од најчестите инфекции во секојдневната пракса. Во многу случаи е тешко да се препознае и идентификува точниот предизвикувач на една респираторна инфекција, а особено кога се работи за мешани инфекции.

Со помош на овој респираторен панел, се препознаваат точно определени генетски секвенци од долунаведените причинители, и тоа од еден примерок. Притоа, се работи за високосензитивна молекуларна Real-Time PCR метода, која е супериорна во однос на другите методи и техники.

Тестот може да се изработи веднаш, во акутната фаза на заболувањето а антибиотската или било која друга терапија не влијаат на резултатот.

Панелот ги вклучува следните причинители на респираторни инфекции:

 

 Influenza A virus, Influenza B virus, Influenza A(H1N1) swl virus, influenza C virus

 Human Rhinovirus

 Human Coronavirus NL63, Human Coronavirus 229E, Human Coronavirus OC43, Human Coronavirus HKU1

 Human Parainfluenza 1, 2, 3, 4

 Human Metapneumoviruses A/B

 Human Respiratory Syncytial Viruses A/B

 Human Adenovirus

 Enterovirus

 Human Parechovirus

 Human Bocavirus

Mycoplasma pneumoniae

Chlamydophila pneumoniae

Streptococcus pneumoniae

Haemophilus influenzae B

Staphylococcus aureus

Klebsiella pneumoniae

Legionella pneumophila/ longbeachae

Salmonella spp.

Pneumocystis jirovecii

Moraxella catarrhalis

Bordetella spp. (не и Bordetella parapertussis)

Haemophilus influenzae

 

Потребен примерок: брис од грло/нос, искашлок, бронхоалвеоларен лават

Метод: Мултиплекс Real-Time PCR

Промотивна цена на тестот: 3.900,00 ден.

 

Со почит,

Тимот на ПЗУ Авицена Лабораторија