fbpx

Објавено на: 23.02.2024

Пријави се за Авицена Женска Трка

Последни промени: 23.02.2024

Пријави се тука. Сите учеснички кои ќе се пријават до 27 март, нивното име ќе биде испишано на стартниот број. Стартните пакети и маиците...

Објавено на: 21.02.2024

Започна пријавувањето за Авицена Женска Трка 2024

Последни промени: 21.02.2024

На овогодинешниот „Светски ден на здравјето“ 7 Април 2024 ќе се одржи „Авицена Женска Трка“. Трка која дванаесет години по ред е симбол за мотивација...

Објавено на: 19.02.2024

НОВО! Тест за детекција на IgG антитела кон Bordetella pertussis – „Голема кашлица“

Последни промени: 19.02.2024

НОВО! Тест за детекција на IgG антитела кон Bordetella pertussis – „Голема кашлица“. Овој тест може да им помогне на оние пациенти кои имаaт симптоми...

Објавено на: 14.02.2024

НОВО! Бактериски респираторен панел

Последни промени: 14.02.2024

Сакаме да ве известиме дека почнувајќи од денес, во нашите лаборатории е достапен нов, молекуларен респираторен панел за детекција на 7 бактерии, причинители на респираторни...

Објавено на: 09.02.2024

Детекција на Bordetella pertussis (Голема кашлица)

Последни промени: 14.02.2024

Сакаме да ве известиме дека во нашите лаборатории се достапни повеќе молекуларни RT-PCR тестови за детекција на Bordetella pertussis, предизвикувач на болеста таканаречена „Голема кашлица“....

Објавено на: 11.12.2023

Промотивен попуст на брзи тестови за сезонски грип

Последни промени: 11.01.2024

Респираторните инфекции иако се јавуваат во текот на целата година, есенско-зимскиот период е сезона кога настинките и посериозните респираторни заболувања се најчести. За соодветен третман...