fbpx

Објавено на: 04.07.2022

Laboratori Avicena me ju gjatë të gjithë shtatzënisë

Ndryshimet e fundit: 04.07.2022

Avancimi i shkencës çoi deri në zhvillimin e një palete të gjerë të analizave laboratorike, për çdo periudhë të jetës së një gruaje. Një numër...

Објавено на: 20.06.2022

PSE ËSHTË I RËNDËSISHËM TESTIMI GJENETIK PËR INFERTILITETIN E MASHKULLIT

Ndryshimet e fundit: 20.06.2022

Infertiliteti është problem i shpeshtë mjekësor që ndikon në 15% e personave që përpiqen të kenë pasardhës. Në 30% deri në 50% e rasteve, mashkulli...

Објавено на: 14.06.2022

Cilat janë kërcënimet nga viruset dhe bakteret që bartin temperaturat e larta?

Ndryshimet e fundit: 17.06.2022

Ruajtjen dhe përpunimin e gabuar të ushqimit Bakteret si Salmonella, Shigella dhe Campylobacter shpesh shkaktojnë ngërçe në stomak, diarre, nauze dhe të vjella, dhimbje koke,...

Објавено на: 06.05.2022

Mikrobet dhe shqetësime të tjera që shoqërohen me temperaturat e larta – Çfarë duhet të kemi kujdes?

Ndryshimet e fundit: 17.06.2022

Pranvera arriti, si edhe mikrobet dhe bezditë e tjera që shkojnë së bashku me temperaturat e larta. Infeksionet, që janë shfaqje normale dhe që i...

Објавено на: 15.04.2022

PËRGJIGJE TË PYETJEVE MË TË SHPESHTA PËR VERAGENE

Ndryshimet e fundit: 20.04.2022

Çfarë paraqet NIPT – testi prenatal joinvasiv? NIPT është shkurtesë për test prenatal joinvasiv (Non-invasive Prenatal Testing). Ky është test që mund të bëhet tek...

Објавено на: 07.04.2022

???? “Planeti ynë, shëndeti ynë” ❤️ – Dita Botërore e Shëndetit

Ndryshimet e fundit: 07.04.2022

Çdo vit më 7 prill, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) feston Ditën Botërore të Shëndetit.Këtë vit, nën moton “Planeti ynë, shëndeti ynë”, OBSH thekson se...

Објавено на: 04.04.2022

Matilda Taneska Stojanoska, MA: Përgjigjet në pyetjet më të shpeshta në lidhje me testin e ri joinvaziv prenatal VERAgene

Ndryshimet e fundit: 04.04.2022

Intervistë me Matilda Taneska Stojanoska, M.Sc. – Biolog Molekular Embriolog, Drejtues i Laboratorit Molekular në Laboratorin Avicena Laboratori Avicena prezantoi së fundmi testin prenatal joinvaziv...

Објавено на: 22.03.2022

Alergji?!? Shumë arsye-një zgjidhje

Ndryshimet e fundit: 17.06.2022

ZBULONI SHKAKTARIN E VËRTETË PËR ALERGJINË TUAJ! Çfarë është alergjia? Alergjia paraqet proces të ndërlikuar imunologjik në organizmin e njeriut që lind si rezultat i...

Објавено на: 25.02.2022

Sëmundja celiac, intoleranca ndaj glutenit ose alergjia ndaj glutenit – Bëni një ndryshim!

Ndryshimet e fundit: 25.02.2022

Çfarë është gluteni dhe cilat ushqime e përmbajnë atë?Gluteni është një proteinë komplekse bimore që gjendet në disa drithëra si gruri, elbi, thekra dhe tërshëra....

Објавено на: 04.02.2022

Dita Botërore e Kancerit – Cili është roli i analizave laboratorike në sëmundjet malinje?

Ndryshimet e fundit: 04.02.2022

Dita Botërore e Kancerit, që festohet çdo 4 shkurt, është një nismë globale e udhëhequr nga Unioni për Kontrollin Ndërkombëtar të Kancerit (UICC). Duke rritur...