fbpx

RISI! TEST PËR ZBULIMIN E GJINISË – PËR GRATË SHTATZËNA NGA JAVA E 10-TË GESTACIONALE

Në Laboratorin Avicena është i disponueshëm test i ri joinvasiv për përcaktimin e gjinisë së foshnjës nëpërmjet detektimit molekular të gjenit të fetusit SRY me metodën real-time PCR:

  • Testi paraqet test joinvasiv destinimi i të cilit është zbulimi i gjenit SRY, me të cilin kryhet përcaktimi i gjinisë së foshnjës së ardhshme.
  • Testi kryhet me marrjen e gjakut nga gruaja shtatzënë i cili përmban një pjesë të ADN-së fetale në plazmë. ADN-ja e tillë fetale mund të analizohet pas javës së dhjetë gestacionale të shtatzënisë.

Rezultatet lëshohet për 2 ditë pune.

Marrja e mostrave do të kryhet çdo ditë nga dita e hënë deri ditën e premte nga ora 07.00 – 15.00, vetëm në Laboratorin Avicena, lagja Taftalixhe.

Çmimi: 4800 denarë

*Ditën e shtunë, të diele dhe gjatë festave nuk merren mostra për këtë analizë.