fbpx

10% попуст на анализата за ризик кон целијакија, единствено преку Telekom MK APP

Отсега, можете да активирате 10% попуст на генетскиот тест за ризик кон целијакија (глутен) само преку Telekom MK апликацијата.

Целијакија или Целијачната болест е автоимуно заболување (наречена уште и ентеропатија), која се карактеризира со нетолеранција на глутен. Се дефинира и како мултифакторна болест со силна генетска компонента.

Зошто да изберете генетски тест за целијакија?
– Дијагностички тест кој помага во дијагнозата на целијачна болест
– Особено важен во случаи кога има отстапувања помеѓу серолошките испитувања преку крв и/или цревната биопсија.
– Генетското тестирање се применува и за идентификација на луѓе предиспонирани за целијачна болест, особено во високоризични групи, како што се роднините од прв степен на лица болни од целијакија.
– Препорачлив кај пациенти со други автоимуни (дијабетес тип I, тироидитис и мултиплекс склероза) или генетски болести.

Дознајте повеќе за поволноста: https://telekommk.page.link/loyaltymk

Во соработка со Македонски Телеком.