Ново! COVID-19 или сезонски грип? Откријте со само еден тест

Во сезоната на респираторни инфекции, од огромна важност е навремена дијагноза и точна идентификација на причинителот на секое респираторно заболување, вклучувајќи го и заболувањето COVID-19, кое има многу слични симптоми со сезонскиот грип.

Почнувајќи од 05.11.2020 година, во Авицена Лабораторија е достапен нов високоспецифичен молекуларен мултиплекс Real-Time PCR тест за истовремена детекција, идентификација и диференцијација помеѓу новиот коронавирус SARS-CoV-2 (COVID-19) и сезонски грип.

Со само еден примерок (брис од грло и нос) се врши истовремена детекција и диференцијација помеѓу:

- SARS-CoV-2 (COVID-19)

- Вирус на грип А и Б (Influenza A/ Influenza B)

- Респираторен синцицијален вирус (RSV)

ЦЕНА: 3000 денари

 

 

Tестот е достапен во лабораторијата во Скопје, населба Тафталиџе (бул. 8ми Септември бр.2) и Тетово (ул. Благоја Тоска бр.222).

Можете да го закажете вашиот термин на телефонските линии: 

📞 071/278-529 

📞 078/218-731 

📞 071/269-623 

📞 072/319-850