ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Kaко да закажам тест за COVID-19?

За да закажете тестирање, јавете се 071/278-529, 078/218-731, 071/269-623 и 072/319-850

Исклучок е анализата за одредување на IgG антитела кон SARS-CоV-2 која се прави на сите 3 локации, без претходно закажување.

 

За колку време се добиваат резултатите?

Резултатите од тестовите за COVID-19 се издаваат во рок од 24 часа-истиот или следниот ден, зависно од времето на земање на примерокот.За примероците земени во сабота во попладневните часови, резултатите се издаваат во понеделник, до 13 часот.

Кај ултра брзиот молекуларен PCR тест за COVID-19, резултатот е готов за само 1 час.

 

Дали издавате резултати и на англиски јазик?

Сите резултати во Авицена Лабораторија, се издаваат бесплатно на англиски јазик.

 

Дали земате брисеви за COVID-19 во домашни услови?

ДА. Нашите мобилни екипи се подготвени да дојдат во Вашиот дом. Закажете ДОМАШНА ПОСЕТА, со најава еден ден однапред, на следниот телефонски број:

📞 02 3179 001

 

Дали правите тестирања на повеќе вработени во една компанија? 

ДА. Доколку имате потреба од ваква услуга, Ве молиме јавете се на 070261880 или испратете e-mail на biljana.dimitrievska@avicena.com.mk или lab@avicenalab.com.mk

 

Дали пациенти позитивни на COVID-19 може да дојдат во лабораторијата за други лаб.анализи?

Дa. Пациенти позитивни на вирусот кои имаат потреба да направат други лабораториски анализи, потребно е да закажат термин на телефонските броеви:  071/278-529; 078/218-731; 071/269-623 и 072/319-850. Приeмот на пациенти се врши во новиот, посебен дел , наменет за земање примероци за тестови за COVID-19 (Влез 2). 

Постои и можност нашите мобилни екипи да дојдат до Вашиот дом со цел да земат примерок за анализа. За оваа услуга потребно е да се најавите еден ден однапред на 02/3179-001