Гастроинтестинални заболувања

Ве информираме дека во Авицена Лабораторија е достапно комплетно мени на тестови за детекција на причинители на гастроинтестинални заболувања.

Заболувањата на гастроинтестиналниот тракт се многу чести кај општата популација и се манифестираат во најразлична форма, во зависност од  причинителот на состојбата. 

 

Синдромскиот пристап на тестирање, кај пациент со гастроинтестинални симптоми, ќе овозможи брза, точна и навремена дијагноза на состојбата и соодветен третман на пациентот.

 

ЕТИОЛОШКА ДИЈАГНОЗА Е КЛУЧНА ЗА СООДВЕТЕН ТРЕТМАН НА БОЛНИОТ

 

            ТЕСТИРАЊЕ ОД ЕДЕН ПРИМЕРОК, ЗА РАЗЛИЧНИ ВИДОВИ ПРИЧИНИТЕЛИ

             БРЗАТА ЕТИОЛОШКА ДИЈАГНОЗА ОВОЗМОЖУВА СООДВЕТЕН ТРЕТМАН И НАСОЧЕНА ТЕРАПИЈА

             ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ЗА КОНТРОЛА НА ИНФЕКЦИЈАТА

             ЗАШТЕДА НА ВРЕМЕ И СРЕДСТВА

 

 

Причинител

Метода

Цена

 

ЦЕЛОСЕН ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЕН ПАКЕТ

ЗА ДЕТЕКЦИЈА НА 17 ПРИЧИНИТЕЛИ НА ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ИНФЕКЦИИ

(6 ВИРУСИ, 9 БАКТЕРИИ И 2 ГАБИЧКИ)

 

Мултиплекс

         Real-Time PCR Му

2.800,00 ден.

 

ПАНЕЛ ЗА ВИРУСНИ ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ПРИЧИНИТЕЛИ: NOROVIRUS G I, NOROVIRUS G II, ROTAVIRUS, ADENOVIRUS, ASTROVIRUS, SAPOVIRUS

 

Мултиплекс

Real-Time PCR

2.200,00 ден.

ФЕЦЕС ЗА ROTA VIRUS

Имунохроматографија

500,00 ден.

ФЕЦЕС ЗА ROTA + ADENO VIRUS

Имунохроматографија

800,00 ден.

ФЕЦЕС ЗА NOROVIRUS

Имунохроматографија

500,00 ден.

ФЕЦЕС ЗА NOROVIRUS + ROTAVIRUS + ADENOVIRUS

Имунохроматографија

1.000,00 ден.

КОПРОКУЛТУРА

Културелно

800,00 ден.

РЕКТАЛЕН БРИС

Културелно

800,00 ден.

ФЕЦЕС/РЕКТАЛЕН БРИС ЗА CANDIDA

Културелно

400,00 ден.

CLOSTRIDIUM DIFFICILE – ТОКСИН А И Б,  ВО ФЕЦЕС

Имунохроматографија

800,00 ден.

GIARDIA LAMBLIA И CRYPTOSPORIDIUM ВО ФЕЦЕС

Имунохроматографија

800,00 ден.

CAMPYLOBACTER ВО ФЕЦЕС

Имунохроматографија

500,00 ден.

 

ЦЕЛОФАНСКИ БРИС

Микроскопирање

  500,00 ден.

ФЕЦЕС ЗА ПАРАЗИТИ И ПРОТОЗОИ

     Микроскопирање

1.000,00 ден.

Helicobacter pylori IgA (серум)

CLIA

750,00 ден.

Helicobacter pylori IgG (серум)

CLIA

750,00 ден.

Aнтиген на Helicobacter pylori во фецес

Имунохроматографија

750,00 ден.

 

 

 

       

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА СИТЕ ПРИЧИНИТЕЛИ НА ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО СЛЕДНАТА БРОШУРА.

За какви било дополнителни информации или прашања, слободно контактирајте не на нашите телефони 02/3179-001, 02/2477-345 и 044/355-550 или посетете ја www.avicenalab.com.mk.