INSTAND сертифицирани молекуларни PCR тестови за COVID-19

Со задоволство ве информираме дека Авицена Лабораторија се здоби со INSTAND сертификати за молекуларните PCR тестови за COVID-19, во рамките на редовната надворешна контрола за квалитет во месец ноември.

Програмите за надворешна контрола за работата и перформансите на една лабораторија се прифатени низ целиот свет, како неопходна алатка за објективна проценка. На овој начин се постигнува дополнителна контрола и сигурност во точноста на изработените анализи и издадените резултати.

Овие сертификати уште еднаш потврдуваат дека сите тестови за COVID-19  (молекуларни и имунолошки) кои се работат во Авиценa Лабораторија се точни, прецизни и со врвен квалитет, проверени и сертифицирани од реномираниот германски институт INSTAND.

Сертификатите за тестовите можат да се погледнат во галеријата во продолжение.