E RE! Instrument plotësisht i automatizuar për sedimentimin e eritrociteve në Laboratorin Avicena

Me kënaqësi ju informojmë se analiza e sedimentimit të eritrociteve në Laboratorin Avicena do të kryhet ekskluzivisht në instrumentin plotësisht të automatizuar për sedimentim iSED, nga prodhuesi Alcor Scientific.

 

 Ndryshe nga përpunimi manual i sedimentimit, ky instrument inovativ mundëson matje të shpejtë, precize, të saktë dhe direkte të intensitetit të agregimit direkt të qelizave të kuqe të gjakut, që është përgjegjës për normën e sedimentimit të eritrociteve (ESR).

 

 Vlerat referente për sedimentim, të përpunuara me këtë instrument janë:

 

 

BURRA

GRA

nën 50 vjet.

deri 15

deri 20

mbi 50 vjet.

deri 20

deri 30

Fëmijë deri në pubertet

deri 13