fbpx

10% zbritje në analizën e rrezikut për sëmundjen celiac, vetëm përmes Telekom MK APP

Tani e tutje, mund të aktivizoni 10% zbritje në testin gjenetik për rrezikun e sëmundjes celiac (gluten) vetëm përmes aplikacionit Telekom MK.
Sëmundja celiac ose sëmundja celiac është një sëmundje autoimune (e quajtur edhe enteropati) e karakterizuar nga intoleranca ndaj glutenit. Përkufizohet gjithashtu si një sëmundje multifaktoriale me një komponent të fortë gjenetik.

Pse të zgjidhni një test gjenetik për sëmundjen celiac?

  • Test diagnostik që ndihmon në diagnostikimin e celiakisë
  • Veçanërisht e rëndësishme në rastet kur ka mospërputhje ndërmjet testeve serologjike nëpërmjet gjakut dhe/ose biopsisë së zorrëve.
  • Testimi gjenetik përdoret gjithashtu për të identifikuar personat e predispozuar ndaj sëmundjes celiac, veçanërisht në grupet me rrezik të lartë, siç janë të afërmit e shkallës së parë të njerëzve me sëmundje celiac.
  • Rekomandohet te pacientët me sëmundje të tjera autoimune (diabet të tipit I, tiroidit dhe sklerozë të shumëfishtë) ose me sëmundje gjenetike.

Mësoni më shumë rreth përfitimit: https://telekommk.page.link/loyaltymk

Në bashkëpunim me Makedonski Telecom.