fbpx

Објавено на: 06.05.2022

Mikrobet dhe shqetësime të tjera që shoqërohen me temperaturat e larta – Çfarë duhet të kemi kujdes?

Pranvera arriti, si edhe mikrobet dhe bezditë e tjera që shkojnë së bashku me temperaturat e larta. Infeksionet, që janë shfaqje normale dhe që i...

Објавено на: 15.04.2022

PËRGJIGJE TË PYETJEVE MË TË SHPESHTA PËR VERAGENE

Çfarë paraqet NIPT – testi prenatal joinvasiv? NIPT është shkurtesë për test prenatal joinvasiv (Non-invasive Prenatal Testing). Ky është test që mund të bëhet tek...

Објавено на: 07.04.2022

🌎 “Planeti ynë, shëndeti ynë” ❤️ – Dita Botërore e Shëndetit

Çdo vit më 7 prill, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) feston Ditën Botërore të Shëndetit.Këtë vit, nën moton “Planeti ynë, shëndeti ynë”, OBSH thekson se...

Објавено на: 04.04.2022

Matilda Taneska Stojanoska, MA: Përgjigjet në pyetjet më të shpeshta në lidhje me testin e ri joinvaziv prenatal VERAgene

Intervistë me Matilda Taneska Stojanoska, M.Sc. – Biolog Molekular Embriolog, Drejtues i Laboratorit Molekular në Laboratorin Avicena Laboratori Avicena prezantoi së fundmi testin prenatal joinvaziv...

Објавено на: 22.03.2022

Alergji?!? Shumë arsye-një zgjidhje

ZBULONI SHKAKTARIN E VËRTETË PËR ALERGJINË TUAJ! Çfarë është alergjia? Alergjia paraqet proces të ndërlikuar imunologjik në organizmin e njeriut që lind si rezultat i...

Објавено на: 25.02.2022

Sëmundja celiac, intoleranca ndaj glutenit ose alergjia ndaj glutenit – Bëni një ndryshim!

Çfarë është gluteni dhe cilat ushqime e përmbajnë atë?Gluteni është një proteinë komplekse bimore që gjendet në disa drithëra si gruri, elbi, thekra dhe tërshëra....