fbpx

Броење на еозинофили (искашлок/носна слузница)

Броење на еозинофили (искашлок/носна слузница)

цена 550

За тестот:

Детекција на еозинофилија (зголемен број на еозинофили) во размаска од секрет од нос,
како помош во дијагнозата на алергиски ринити.

Примерок:

Секрет од нос

Подготовка пред земање примерок:

Брис од нос треба да се зема пред примена на антибиотска терапија и барем 3 – 4 часа
од последното испирање на носот.
При земањето бриз од грло и нос кај деца, родителите треба да го држат детето во
крило, едната рака да се стави преку двете негови раце, а другата рака да му ја стават
на чело и така да се придржува главата додека стручното лице му зема брисеви.