Кариера

Позиција 1: Медицински лаборанти и медицински сестри - Тетово


Потребни квалификации:

 • Завршено средно медицинско училиште – отсек лабораториски техничар, со положен стручен испит
 • Познавање на англиски јазик
 • Активно познавање на работа со компјутери и MS Office
 • Возачка дозвола Б – категорија
 • Со или без работно искуство

 

Одговорности и задачи:

 • Лабораториска рутинска работа – од земање на примерок до издавање на резултат (земање материјал за анализа, обработка на примерокот, работа на лабораториски инструменти и др.)
 • Теренска работа – посета на ординации, домови и сл. за земање материјал за лабораториска анализа
 • Водење на потребната документација
 • Останата административна поддршка и организација на работењето

 

Потребни вештини и способности:

 • Одлични комуникациски и организациски способности
 • Професионален и љубезен однос кон клиентите
 • Способност за индивидуална и тимска работa
 • Способност за брзо учење, самоиницијативност и динамичност

 

Напомена:

 • Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани
 • Апликациите без назнака нема да бидат разгледани

 

Доколку сте заинтересирани да станете дел од нашиот тим, Ве молиме доставете ја вашата професионална биографија на e-mail: kariera@avicena.com.mk или преку системот за апликација со назнака  за оглас за медицински лаборант – Тетово.

 

 

 

Испратете ни го вашето CV

  Локација 1 - Скопје

  Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
  +389 2 3179 001
  lab@avicenalab.com.mk
  Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

  Локација 2 - Скопје

  Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
  +389 2 2477 345
  lab2@avicenalab.com.mk
  Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

  Локација 3 - тетово

  Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
  +389 44 355 550; +389 44 355 551
  labtetovo@avicenalab.com.mk
  Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 07:30 - 14:00