fbpx

Молекуларна детекција на Bordetella species со диференцијација на Bordetella pertussis и Bordetella bronchiseptica со Real-Time PCR метода (Голема кашлица)

Молекуларна детекција на Bordetella species со диференцијација на Bordetella pertussis и Bordetella bronchiseptica со Real-Time PCR метода (Голема кашлица)

цена 850

ЗА ТЕСТОТ:

Во нашите лаборатории е достапен нов молекуларен RT-PCR тест за детекција на Bordetella pertussis, предизвикувач на болеста таканаречена „Голема кашлица“.
❗Тестот врши детекција на Bordetella species со диференцијација на Bordetella pertussis и Bordetella bronchiseptica со Real-Time PCR метода.
❗Тестот се изработува преку брис од грло и нос
❗Време на издавање резултати: 24 часа
❗Без закажан термин достапен во сите наши лаборатории.