fbpx

Rodinia (Родиниа) – панел за женска неплодност

Rodinia (Родиниа) – панел за женска неплодност

цена 30500

за тестот:

“Rodinia” – Генетски панели за откривање на причината која предизвикува неплодност кај мажи и жени. Овие два панели, панел за „женска“ и панел за „машка“ неплодност можат да им помогнат на паровите и младите лица, успешно да го детектираат генетскиот причинител кој ја предизвикува неплодноста, да ја спречат оваа состојба и да започнат навремен третман.

Rodinia претставува тест за скрининг на генетски промени (мутации) поврзани со неплодноста. Преку идентификување на генетската причина за неплодноста, можете да донесете информирани и точни одлуки, кои ќе резултираат со најдобриот план за клинички третман за пациентот, а тоа ќе помогне да се зголемат шансите за зачнување.

Тестот Rodinia е соодветен за парови или поединци што не можат да остварат бременост, млади лица со суспектно нарушување на сексуалниот развој и лица со семејна историја на неплодност.

За кого е наменет Rodinia?

  • Парови или поединци што не можат да остварат бременост.
  • Жени со нередовен месечен циклус или жени што воопшто немаат месечен циклус.
  • Мажи со мал број сперматозоиди во семенскиот материјал, неправилна форма или движење на сперматозоидите.
  • Лица со надворешни карактеристики што упатуваат на синдром поврзан со сексуалниот развој.
  • Парови или поединци што имаат намера да применат третман со потпомогната репродуктивна технологија (ПРТ).
  • Кандидати за донирање сперма или ооцити, како и поединци со семејна историја на  неплодност.

Rodinia ПАНЕЛ ЗА ЖЕНСКА НЕПЛОДНОСТ:

Вклучува тестирање на X-хромозомите и нарушувања, како што се примарна оваријална инсуфициенција, синдром на полицистични јајници, хипогонадотропен хипогонадизам и синдром на оваријална хиперстимулација.

Цена: 30.500 денари

Издавање резултати: 2 – 4 СЕДМИЦИ

ПОТРЕБЕН ПРИМЕРОК: БУКАЛЕН БРИС (брис од уста).