fbpx

Авицена Лабораторија во поддршка на младите таленти од Коњичкиот Клуб – Бравадос

Во Јуни 2021 година Авицена Лабораторија го поддржа учеството на младите таленти од коњичкиот клуб КК Бравадос на меѓународниот натпревар кој се оддржа во Виена, Австрија.

Ева , Петар, Љупка и Зоран со главни и одговорни уредници ( тренери ) Зоран Краљ и Јордан Јарчевски ѝ донесоа на Македонија 7 победи ! КК Бравадос е побогат за цели три дена незаборавни во срцето на Австрија – Виена. Со 15 стартувања и 7 победи претставува единствениот клуб во историјата на Македонија кој се запиша во историјата на коњичкиот спорт во прескокнување пречки…