fbpx

Авицена Лабораторија со учество на XIX Конгрес на лекарите на Македонија со меѓународно учество

Во периодот од 1ви до 3ти Октомври 2015 година, во големата сала на хотел „ХОЛИДЕЈ ИН“ – Скопје, во организација на МЛД, се одржа XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество.

Конгресот на лекарите на Македонија претставува највисок стручен и научен собир на припадниците од лекарската професија на нашата држава. На Конгресот беа пријавени над 400 труда, а беа поканети и присутни повеќе од дваесет еминентни предавачи од странство.

Авицена Лабораторија зеде активно учество во споделувањето на професионалните, стручните и научните искуства и достигнувања.

Како и секоја година, Авицена Лабораторија имаше свој изложбен штанд, каде беа презентирани современата лабораториска опрема, новите дијагностички тестови и методи, услугите и содржините насочени кон превенција и едукација на пациентите.