fbpx

Бидете дел од Авицена Женска Трка 2020. Пријавете се!

Со задоволство Ве информираме дека традиционално, и оваа година, Авицена Лабораторија е насловен спонзор на осмата по ред АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА, која ќе се одржи на 05.04.2020 година во Градски парк.

Пријавувањето за трката е започнато и истото може да се направи на следниот линк:

Линк за пријавување

Настан        АВИЦЕНА ЖЕНСКА ТРКА 2020

Датум          05.04.2020

Почеток      09:30

Локација    Градски Парк, Фонтана Лотус, бул.Илинден, Скопје   

Право на учество имаат сите припаднички на женскиот пол без ограничување.

ПРОГРАМА

Настанот е предвиден да се одржи по следниот редослед:

09.30 – Аеробик вежби за загревање

10.00 – Старт на трка на 3км

10.40 – Вежби за истегнување и релаксација

10.55 – Прогласување на најдобрите

11.10 – Лотарија

КАТЕГОРИИ

до 12 години

до 14 години

до 18 години

до 30 години

до 40 години

до 50 години

50+ години

ОПИС НА ПАТЕКАТА

Стартот и целта ќе бидат на бул.Илинденска пред Фонтана Лотус и ќе се трча еден круг од 3 км на бул. Илинденска. 

Патеката ќе биде обезбедена и обележена и ќе има поставено волонтери, а на 1,5 км ќе има и контролна точка за чиповите.