fbpx

Известување за тестови за хемостаза

Ни претставува задоволство да Ве информираме дека во Авицена Лабораторија е ставен во функција нов, целосно автоматизиран коагулометар BCS XP System, за анализа на тестови за хемостаза од производителот Siemens Healthineers.

Сите рутински тестови за проверка на системот на коагулација ќе се изработуваат на овој инструмент, кој овозможува точни и прецизни резултати на голем број примероци, за кратко време.

Воедно, Ве информираме дека за анализата PT (протромбинско време), која служи за проценка на системот на коагулација и се користи за следење на пациенти кои се на антикоагулантна терапија, резултатите ќе се издаваат истовремено во секунди, во проценти и вредност INR.

Најчести лабораториски анализи за хемостазаЦена (ден.)
PT-Протромбинско време (INR)500,00
aPTT- Активирано парцијално тромбопластинско време300,00
TT-Тромбинско време600,00
Fibrinogen400,00
D-dimer800,00

Сите останати анализи и нивните цени, можете да ги погледнете на следниот линк.