Намалени цени на тестовите за COVID-19

Почнувајќи од 17.06.201 година Авицена Лабораторија за своите клиенти воведува нови пониски цени на тестовите за COVID-19:

COVID-19 молекуларен PCR тест за едно лице – 2000 денари

COVID-19 молекуларен PCR тест за две лица – 1800 денари (цена по лице)

COVID-19 молекуларен PCR тест за повеќе од две лица – 1600 денари  (цена по лице)

Ултрабрз COVID-19 PCR тест за едно лице 4500 денари – резултати за само еден час (цена по лице)

Ултрабрз COVID-19 PCR тест за две лица 4000 денари – резултати за само еден час (цена по лице)

🕐 Резултатите се издаваат истиот ден со бесплатен превод на англиски јазик,  а тестовите се работат секој ден во неделата, односно од понеделник до сабота од 7.00 до 19.00 часот и недела од 08.00 до 13.00 часот во лабораторијата во населба Тафталиџе во Скопје, како и во лабораторија во Тетово секој работен ден од 7.00 до 14.00 часот и сабота од 08.00 до 14.00 часот.

Авицена Лабораторија е најголемата специјалистичка дијагностичка лабораторија во државата со повеќе од 120 вработени и над 16 години искуство и претставува една од првите лаборатории во државата која поседува меѓународен Сертификат за акредитација за квалитет и компетентност на медицински лаборатории, согласно стандардот MKC EN ISO 15189:2013. Овој сертификат одговара на интернационалните барања и протоколи за патување во различни земји, со што резултатите за COVID-19 издадени од Авицена Лабораторија се валидни и ги исполнуваат условите за патување во странство.

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00