fbpx

Нов хематолошки анализатор за 5- диференцијална крвна слика во Авицена Лабораторија

Нов хематолошки анализатор за 5-диференцијална крвна слика во Авицена Лабораторија. Секогаш следејќи ги најновите светски трендови, во употреба е ставен уште еден автоматизиран хематолошки инструмент од најнова генерација кој овозможува изработка на крвната слика со дури 26 параметри, вклучувајќи ја и 5-диференцијалната леукоцитната лоза (неутрофили, базофили, еозинофили, лимфоцити, моноцити) како важен одговор при разни имунолошки реакции во организмот.

WBC, LYM, MONO,NEU, EOS, BASO, LYM%, MONO%, NEU% EOS%, BASO%, RBC, HCT, MCV, RDWsd, RDWcv, HGB, MCH, MCHC, PLT, PCT, MPV, PDWsd, PDWcv, LPCR% и LPCRa.