fbpx

НОВО! Авицена Лабораторија во својата широка палета воведе и тестови за испитување на ИНТОЛЕРАНЦИЈА НА ХРАНА.

НОВО! Авицена Лабораторија во својата широка палета воведе и тестови за испитување на ИНТОЛЕРАНЦИЈА НА ХРАНА. Единствени од овој тип на пазарот, тестовите се вршат директно во Авицена Лабораториите, со што ги добивате Вашите резултати уште истиот ден!

Понекогаш одредени лица имаат невообичаена реакција кон одредена храна или состојка од храна!

Дали причината за вашиот проблем е ИНТОЛЕРАНЦИЈА НА ХРАНА?

Што е интолеранција на храна?

Бројни студии покажуваат дека 55% од популацијата покажува абнормална реакција на организмот на одредена компонента од храната која се зема секојдневно. Ваквата реакција на организмот се нарекува интолеранција и може да биде вродена или стекната.

Станува збор за долготрајна, хронична реакција на организмот која витално не ги загрозува пациентите, но е докажано дека можните причини за некои болести или хронични состојби може да лежат во интолеранцијата кон одредена состојка од храната.

За тестот

– Тест со кој се одредува можна интолеранција на преку 90 видови на храна или состојки од храна одеднаш!!!

– Едноставно земање на крв.

-Резултати истиот ден.

-Тестот е индивидуален и овозможува на секој човек да дојде до сознание која храна е идеална, а која штетна за неговиот организам.

– Целосно исчезнување на симптомите и подобрување на здравствената состојба по диета базирана на резултат од тест за интолеранција.

Дознајте повеќе за симптомите и видовите на храна во нашиот флаер достапен за симнување.