fbpx

COVID-19 или сезонски грип? Откријте со само еден тест

Во сезоната на респираторни инфекции, од огромна важност е навремена дијагноза и точна идентификација на причинителот на секое респираторно заболување, вклучувајќи го и заболувањето COVID-19, кое има многу слични симптоми со сезонскиот грип.

Во Авицена Лабораторија е достапен високоспецифичен молекуларен мултиплекс Real-Time PCR тест за истовремена детекција, идентификација и диференцијација помеѓу новиот коронавирус SARS-CoV-2 (COVID-19) и сезонски грип.

Со само еден примерок (брис од грло и нос) се врши истовремена детекција и диференцијација помеѓу:

– SARS-CoV-2 (COVID-19)

– Вирус на грип А и Б (Influenza A/ Influenza B)

– Респираторен синцицијален вирус (RSV)

ЦЕНА: 3000 денари

Tестот е достапен во лабораторијата во Скопје, населба Тафталиџе (бул. 8ми Септември бр.2) и Тетово (ул. Благоја Тоска бр.222).

Можете да го закажете вашиот термин на телефонските линии: 

 071/278-529 

 078/218-731 

 071/269-623 

 072/319-850