fbpx

Промотивен попуст на тестови за респираторни инфекции

Во Авицена Лабораторија континуирано се работат и најсовремени молекуларни респираторни панели, кои вршат детекција на голем број на бактерии и вируси одеднаш, и истите во период од 16.10-31.12.2024 ќе бидат на промотивен попуст.

Се работи за високосензитивна молекуларна Real-Time PCR метода, која е супериорна во однос на другите методи и техники, а ги отстранува сите дилеми и сомнежи со само еден тест!

 • Tестовите може да се изработат веднаш, уште при појава на првите симптоми
 • Погодни и за деца и за возрасни
 • Aнтибиотската или било која друга терапија не влијаат на резулататот

На располагање се два панела за истовремена детекција на 26 и 40 респираторни патогени со Real-Time PCR метода:

РЕСПИРАТОРЕН ПАНЕЛ 26

 1. Influenza A virus (Flu A) 
 2. Influenza A-H1 (Flu A-H1)
 3. Influenza A-H1pdm09 (Flu A-H1pdm09) 
 4. Influenza A-H3 (Flu A-H3) 
 5. Influenza B virus (Flu B) 
 6. Respiratory syncytial virus A (RSV A) 
 7. Respiratory syncytial virus B (RSV B)
 8. Adenovirus (AdV)
 9. Enterovirus (HEV)
 10. Metapneumovirus (MPV)   
 11. Parainfluenza virus 1 (PIV 1)   
 12. Parainfluenza virus 2 (PIV 2)   
 13. Parainfluenza virus 3 (PIV 3)  
 14. Parainfluenza virus 4 (PIV 4)  
 15. Bocavirus 1/2/3/4 (HBoV)
 16. Coronavirus 229E (229E)   
 17. Coronavirus NL63 (NL63)   
 18. Coronavirus OC43 (OC43)   
 19. Human rhinovirus (HRV)   
 20. Bordetella parapertussis (BPP)   
 21. Bordetella pertussis (BP)   
 22. Chlamydophila pneumoniae (CP)   
 23. Haemophilus influenzae (HI)   
 24. Legionella pneumophila (LP)
 25. Mycoplasma pneumoniae (MP)   
 26. Streptococcus pneumoniae (SP)

ПРИМЕРОК: брис од грло/нос, искашлок/бронхоалвеоларен лават

Време на издавање резултат: 24 часа

ПРОМОТИВНА ЦЕНА: 3.150 денари

 РЕСПИРАТОРЕН ПАНЕЛ 40

 1. Influenza A virus
 2. Influenza A-H1
 3. Influenza A-H1pdm09
 4. Influenza A-H3
 5. Influenza B virus
 6. Respiratory syncytial virus A
 7. Respiratory syncytial virus B
 8. Adenovirus
 9. Enterovirus
 10. Metapneumovirus
 11. Parainfluenza virus 1
 12. Parainfluenza virus 2
 13. Parainfluenza virus 3
 14. Parainfluenza virus 4
 15. Bocavirus 1/2/3/4
 16. Coronavirus 229E
 17. Coronavirus NL63
 18. Coronavirus OC43
 19. Human rhinovirus
 20. Bordetella parapertussis
 21. Bordetella pertussis
 22. Chlamydophila pneumoniae
 23. Legionella pneumophila
 24. Mycoplasma pneumoniae
 25. Streptococcus pneumoniae
 26. Streptococcus beta haemolyticus gr A
 27. Streptococcus beta haemolyticus gr B
 28. Streptococcus beta haemolyticus gr C
 29. Streptococcus beta haemolyticus gr F
 30. Streptococcus beta haemolyticus gr G
 31. Haemophilus influenza
 32.  Haemophilus parainfluenzae
 33. Staphylococcus aureus
 34. Staphylococcus aureus meticillin rezistenten (MRSA)
 35. Moraxella catarrhalis
 36. Klebsiella pneumoniae
 37. Pseudomonas aeruginosa
 38. Candida albicans
 39. Candida species
 40. Aspergillus species

ПРИМЕРОК: 2 бриса од нос и 1 брис од грло.

Време на издавање резултат: 48 часа

ПРОМОТИВНА ЦЕНА: 3.510 денари