Тестови за патување

РЕЗУЛТАТИТЕ ИЗДАДЕНИ ОД АВИЦЕНА ЛАБОРАТОРИЈА СЕ ВАЛИДНИ И ПРИЗНАЕНИ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО

Авицена Лабораторија е меѓу првите лаборатории во државата која поседува меѓународен Сертификат за акредитација за квалитет и компетентност на медицински лаборатории, согласно стандардот MKC EN ISO 15189:2013.

Овој сертификат одговара на интернационалните барања и протоколи за патување во различни земји, со што резултатите за COVID-19 издадени од Авицена Лабораторија се валидни и ги исполнуваат условите за патување во странство. Резултатите од COVID-19 бесплатно се издаваат и на англиски јазик.

Во секој случај, информирајте се од надлежните институции во земјата во која треба да патувате, за евентуални промени во условите за премин на граница.

ТЕСТОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ ДОСТАПНИ ВО АВИЦЕНА ЛАБОРАТОРИЈА:

COVID-19 молекуларен PCR тест за едно лице - 2000 денари

COVID-19 молекуларен PCR тест за две лица - 1800 денари (цена по лице)

COVID-19 молекуларен PCR тест за повеќе од две лица - 1600 денари  (цена по лице)

Ултрабрз COVID-19 PCR тест за едно лице 4500 денари – резултати за само еден час (цена по лице)

Ултрабрз COVID-19 PCR тест за две лица 4000 денари – резултати за само еден час (цена по лице)

🕐 Резултатите се издаваат истиот ден со бесплатен превод на англиски јазик, и сертификат за патување од CommonPass. Тестовите се работат секој ден во неделата, односно од понеделник до сабота од 7.00 до 19.00 часот и недела од 08.00 до 13.00 часот во лабораторијата во населба Тафталиџе во Скопје, како и во лабораторија во Тетово секој работен ден од 7.00 до 14.00 часот и сабота од 08.00 до 14.00 часот.

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00