fbpx

???? “Planeti ynë, shëndeti ynë” ❤️ – Dita Botërore e Shëndetit

Çdo vit më 7 prill, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) feston Ditën Botërore të Shëndetit.
Këtë vit, nën moton “Planeti ynë, shëndeti ynë”, OBSH thekson se shëndeti ynë dhe shëndeti i planetit janë të lidhur pazgjidhshmërisht dhe nevoja për t’u fokusuar në krijimin e shoqërive të shëndetshme në një planet të shëndetshëm po bëhet gjithnjë e më e dukshme.
Këtë vit, OBSH fokusohet në ndryshimin e klimës, i cili prish shumë nga përcaktuesit socialë të shëndetit dhe mirëqenies së mirë dhe çon në çrregullime të jetesës, përkeqësim të pabarazive, përkeqësim të infrastrukturës dhe pengim të aksesit në kujdesin shëndetësor dhe mbështetje sociale.

Shikoni videon informuese të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Ditën e Shëndetësisë: