fbpx

Laboratori Avicena mori një Çertifikatë Mirënjohjeje për projektin “Ne kontribuojmë dhe kujdesemi” donacion prej 5000 analizash laboratorike PCR për COVID-19

Në kuadër të Çmimit Kombëtar për Praktikat më të Përgjegjshme Shoqërore të organizuar nga Ministria e Ekonomisë, Laboratori Avicena mori një Çertifikatë Mirënjohjeje për projektin “Ne kontribuojmë, kujdesemi” donacion prej 5000 testesh laboratorike PCR për COVID-19 në kategorinë “Komuniteti”. Investimi”.

Me këtë projekt të zbatuar nga laboratori ynë, gjithsej 5000 qytetarë nga prilli 2020 deri në janar 2021, patën mundësinë të kryejnë teste RT në kohë reale PCR falas për COVID-19 në Poliklinikën Idadia, tërësisht me shpenzimet e Laboratorit Avicena. Çdo pacient iu nënshtrua një testi molekular RealTime-PCR me precizion të lartë. Ky test është i certifikuar CE-IVD, i vlefshëm për përdorim plotësisht të automatizuar dhe kryen ekzaminim dhe konfirmim të njëkohshëm, duke përfshirë kontrollin e brendshëm, në përputhje me standardet e OBSH-së, US-CDC dhe Ch-CDC.

Kjo lloj ndihme dhe mbështetje na mundësoi që të përballemi më shpejt dhe me sukses me situatën e krijuar me virusin SARS-COV-2, për të rritur kapacitetin e takimeve të disponueshme për testet e COVID-19, të cilat aktualisht ishin në numër të kufizuar. Ky donacion ofroi ndihmë dhe mbështetje për sistemin shëndetësor, qytetarët dhe mbarë komunitetin, me synim për përballimin më të shpejtë dhe më të suksesshëm të pandemisë.

Çmimi Kombëtar për Përgjegjësi Sociale ndahet nga Ministria e Ekonomisë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Trupi Koordinues për Përgjegjësi Sociale të Korporatës. Ceremonia e ndarjes së çmimeve u mbajt më 26 maj 2022 në orën 11:00.