fbpx

Matilda Taneska Stojanoska, MA: Përgjigjet në pyetjet më të shpeshta në lidhje me testin e ri joinvaziv prenatal VERAgene

Intervistë me Matilda Taneska Stojanoska, M.Sc. – Biolog Molekular Embriolog, Drejtues i Laboratorit Molekular në Laboratorin Avicena

Laboratori Avicena prezantoi së fundmi testin prenatal joinvaziv më gjithëpërfshirës (NIPT) të gjeneratës së fundit – VERAgene. Ky test është i vetmi test joinvaziv që ekzaminon në të njëjtën kohë më shumë se njëqind gjendje gjenetike në fetus gjatë shtatzënisë. Megjithëse testet prenatale janë të njohura për ne, VERAgene është krejtësisht i ri në tregun tonë dhe është një zgjidhje unike dhe inovative për prindërit në pritje.

Për këtë po bisedojmë me Matilda Taneska Stojanoska, MA, biologe molekulare embriologe, shefe e departamentit molekular në Laboratorin Avicena, e cila do t’u përgjigjet pyetjeve më të shpeshta rreth testit të ri NIPT VERAgene.

Lexoni të gjithë intervistën e Femina.mk.