fbpx

НОВ НУТРИТИВЕН АЛЕРГИСКИ ПАНЕЛ

Почитувани клиенти,

Сакаме да ве известиме дека во нашата лабораторија е достапен нов нутритивен алергиски панел како замена за досегашниот панел „3TR”.

Новиот 3 UY нутритивен алергиски панел е посебно прилагоден за нашето поднебје и достапен веднаш. Панелот 3 UY ги содржи следните 20 алергени:

 1. Јајце
 2. Млеко/млеко во прав/казеин
 3. Пченично/овесно/оризово/соино брашно
 4. Овесно брашно
 5. Пченкарно брашно
 6. Какао
 7. Глутен
 8. Домат
 9. Лимон
 10. Портокал
 11. Јагоди
 12. Кикирики
 13. Соја протеин
 14. Ореви/лешници/бадеми
 15. Говедско месо
 16. Свинско месо
 17. Пилешко месо
 18. Морски рак (краба)
 19. Мали ракчиња (shrimps)
 20. Туна/ лосос/ бакалар/ школки

Достапен е во сите наши лаборатории без претходно закажан термин.