Често поставувани прашања

За да закажете тестирање, јавете се 071/278-529, 078/218-731, 071/269-623 и 072/319-850

Исклучок е анализата за одредување на IgG антитела кон SARS-CоV-2 која се прави на сите 3 локации, без претходно закажување.

 

Резултатите од тестовите за COVID-19 се издаваат истиот ден.

Кај ултра брзиот молекуларен PCR тест за COVID-19, резултатот е готов за само 1 час.

Сите резултати во Авицена Лабораторија, се издаваат бесплатно на англиски јазик.

ДА. Нашите мобилни екипи се подготвени да дојдат во Вашиот дом. Закажете ДОМАШНА ПОСЕТА, со најава еден ден однапред, на следниот телефонски број:

📞 02 3179 001

ДА. Доколку имате потреба од ваква услуга, Ве молиме јавете се на 070261880 или испратете e-mail на biljana.dimitrievska@avicena.com.mk или lab@avicenalab.com.mk

Дa. Пациенти позитивни на вирусот кои имаат потреба да направат други лабораториски анализи, потребно е да закажат термин на телефонските броеви:  071/278-529; 078/218-731; 071/269-623 и 072/319-850. Приeмот на пациенти се врши во новиот, посебен дел , наменет за земање примероци за тестови за COVID-19 (Влез 2).

Постои и можност нашите мобилни екипи да дојдат до Вашиот дом со цел да земат примерок за анализа. За оваа услуга потребно е да се најавите еден ден однапред на 02/3179-001

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00