fbpx

-10% ПОПУСТ PSA (Prostate Specific Antigen) тест

Почитувани,

Во пресрет на месец ноември, месецот за подигнување на свеста за машко здравје и движењето “Movember”, Авицена Лабораторија на своите клиенти им овозможува -10% попуст на анализата PSA (Prostate Specific Antigen).

Малигните заболувања се втора причина за смртност низ целиот свет, а карциномот на простата е едно од најчестите малигни заболувања кај мажите. Препораките се дека секој маж над 50 години, би требало да направи скрининг со преглед и одредување на PSA во крвта.Оваа граница се намалува на 45 или 40 години, доколку пациентите имаат висок ризик, како на пример болеста да ја има близок член од семејството.

Потребен примерок: крв

Претходна подготовка: не е потребна

✅ Достапна во сите лаборатории на Авицена Лабораторија

✅ Анализата се изработува во текот на целото работно време на нашите лаборатории без претходно закажан термин.