Брз антигенски тест за COVID-19

Во Авицена Лабораторија е достапен брз антигенски тест за COVID-19 од реномираниот светски производител Siemens Healthcare Diagnostics.

Овој тест служи за откривање нуклеокапсидниот протеински антиген на SARS-CoV-2 од назофарингеален брис. Антигенот се детектира кај примероците од горните дишни патишта за време на акутната фаза на инфекција, а тестот може да се користи и за скрининг на асимптоматски индивидуи.

Тестот се одликува со висока специфичност од 99,22% и е одобрен тест за патување според листата на Светската Здравствена Организација, во земјите каде е одобрен влез со ваков тип на тест.

Брзиот антигенски тест се прави без закажување, на следните локации:

Локација 1 (нас. Тафталиџе)

🕖 Понеделник – Петок 07.00-19.00 часот

🕗 Сабота 08.00-18.30 часот

🕗 Недела 08.00-13.00 часот

Локација 3 (Тетово)

🕖 Понеделник – Петок 07.00-14.00 часот

🕗 Сабота 07.30-14.00 часот

Цена: 900 денари.

Резултати: За 30 минути, со превод на англиски јазик.

Резултатите се достапни и преку апликацијата на CommonPass.

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 07:30 - 14:00