fbpx

НОВО! BIOFLOR- МОЛЕКУЛАРЕН ТЕСТ ЗА НАРУШЕНА ВАГИНАЛНА МИКЛОФЛОРА КАЈ ЖЕНИ

Почитувани,

Сакаме да ве известиме дека во Авицена Лабораторија почнувајќи од денес е достапен нов Real-Time PCR тест – Bioflor за нарушена микрофлора кај жени (бактериска вагиноза) кој врши:

  • Определување на процентот на Lactobacillus sp. во вкупниот број на бактерии
  • Детекција на бактерии кои предизвикуваат вагиноза и вагинитис и нивна процентуална застапеност во  вкупниот број на бактерии

Новиот тест врши детекција на слендите причинители:

  1. Gardnerella vaginalis,
  2. Atopobium vaginae,
  3. Prevotella species,
  4. Leptotrichia amnionii група,
  5. Streptococcus species,
  6. Enterococcus species, и
  7. Staphylococcus species

Потребен примерок: вагинален брис

Време на издавање резултат: 1 работен ден

Цена на тестот: 4.800 денари

За подетални информации во врска со тестот побарајте не на 02 3179 001.

Авицена Лабораторија