Mолекуларен RT-PCR тест за COVID-19 – издавање на резултати истиот ден

Поради големиот број на инвестиции кои ги реализиравме во изминатиот период и отворањето на дополнителните 3 пунктови на отворено за земање на примероци (брис) за COVID-19, сакаме да ве известиме дека времето за чекање на  резултатите за молекуларниот RT-PCR тест за COVID-19 во нашите лаборатории во Скопје и Тетово се скратува и пациентите ќе можат своите резултати да ги добијат истиот ден*. 

  Резултати истиот ден

  Бесплатен превод на резултатите на англиски јазик за патување

  3 пунктови на отворено во лабораторијата во Тафталиџе и 6 внатрешни простории за земање примероци единствено за COVID-19

  Две COVID-19 лаборатории во два града 

  Најголема и најсовремена акредитирана лабораторија 

Закажете го вашиот термин преку телефонските линии: 071/278-529, 078/218-731, 071/269-623 и 072/319-850 секој работен ден од 07.00 до 19.00 и сабота до 15.00 часот. 

Прочитајте повеќе за тестовите за COVID-19 на следниот линк.

* Само пациентите кои ќе направат PCR тест до 18.00 часот во лабораторијата во нас. Тафталиџе, ќе ги добијат резултатите истиот ден.

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00