fbpx

ПОПУСТ НА ПАНЕЛИ ЗА ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ИНФЕКЦИИ

Сакаме да ве известиме дека почнувајќи од 27.6.2023 во нашите лаборатории е достапен 10% попуст на панелите за гастроинтестинални инфекции.

ПАНЕЛИ СО 10% ПОПУСТ

ПАНЕЛ 1: ЦЕЛОСЕН ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЕН ПАКЕТ ЗА ДЕТЕКЦИЈА НА 17 ПРИЧИНИТЕЛИ НА ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ИНФЕКЦИИ (6 ВИРУСИ, 9 БАКТЕРИИ И 2 ГАБИЧКИ)

Multiplex Real-Time PCR тест за детекција на 17 најчести бактерии, вируси и габички кои се причинители на гастроинтестиналните инфекции.

6 вируси:

 • Norovirus G I
 • Norovirus G II
 • Rotavirus
 • Adenovirus
 • Astrovirus
 • Sapovirus

9 бактерии:

 • Salmonella species
 • Salmonella enterica serovar enteritidis
 • Salmonella enterica serovar typhimurium
 • Shigella species
 • Shigella dysenteriae
 • Shigella flexneri
 • Campylobacter species
 • Campylobacter jejuni
 • Campylobacter coli

2 габички:

 • Candida albicans
 • Candida species

Цена со попуст: 2.520 денари

ПАНЕЛ 2: ПАНЕЛ ЗА ВИРУСНИ ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ПРИЧИНИТЕЛИ: NOROVIRUS G I, NOROVIRUS G II, ROTAVIRUS, ADENOVIRUS, ASTROVIRUS, SAPOVIRUS 

Multiplex Real-Time PCR тест за детекција на:

 • Norovirus G I
 • Norovirus G II
 • Rotavirus
 • Adenovirus
 • Astrovirus
 • Sapovirus

Цена со попуст: 1.980 денари

Акцијата трае од 27.6.2023 – 27.8.2023 и е достапна само во лабораториите во Авицена Лабораторија.