fbpx

PRISCA® БРОШУРА

????На секој доктор неопходни му се сите важни информации, поврзани со ризикот на мајката и плодот, пред да дадe каква било препорака или совет при водење на една бременост????. Со помош на PRISCA® системот, употребувајќи моќни тест-алгоритми и ризик фактори, се генерираат различни калкулации на ризик, со цел добивање комплетен извештај за точна проценка на високоризични бремености.

Кога се прави PRISCA®?
-Рано, уште од 10-та гестациска недела од бременоста.

За кои нарушувања се прави PRISCA®?
-Даунов синдром (Tрисомија 21), Едвардсов синдром (Tрисомија 18), Патау синдром (Трисомија 13) и дефекти на затворање на неврална цевка.

Цена: 3950 денари
✅ Анализата е достапна без закажан термин во сите лаборатории на Авицена Лабораторија
✅Методата е 100% безбедна за идната мајка и нејзиното бебе
Прочитајте подетално за PRISCA® на брошурата.

За да се изработи анализата задолжително е да се приложи целосно пополнет формулар, од направениот ехо-преглед кај гинеколог, кој ги содржи неопходните мерки од плодот, за пресметка на ризикот.

Преземете го формуларот за доктори на следниот линк.