fbpx

НОВО! STD 12 – Сеопфатен панел за полово преносливи болести вклучувајќи го и HPV вирусот

Почитувани,

Ве информираме дека во Авицена Лабораторија се работи нов, сеопфатен и  високосензитивен тест за молекуларна детекција на причинители на сексуално-преносливи инфекции.

Новиот панел за сексуално преносливи болести врши детекција и идентификација на 12 најчести причинители меѓу кои и HPV вирусот:

– Chlamydia trachomatis;

– Ureaplasma species;

– Mycoplasma hominis;

– Mycoplasma genitalium;

– Trichomonas vaginalis;

– Neisseria gonorrhoeae;

– Candida albicans;

– Gardnerella vaginalis;

– Cytomegalovirus;

– Herpes simplex virus types 1 и 2;

– Human papillomavirus types 16 and 18 (поединечна детекција).

Потребен примерок: брис од цервикс или брис од уретра

Време на издавање резултати: 1 работен ден

Цена: 5000 денари

Новиот молекуларен тест за причинители на сексуално-преносливи инфекции се работи во сите лаборатории на Авицена Лабораторија без претходно закажан термин.

Со почит,

Авицена Лабораторија