fbpx

Авицена Лабораторија и „Светот на Биби“

Со задоволство ви ја најавуваме нашата нова соработката со „Светот на Биби“!
„Светот на Биби“ е едукативен и образовен бренд кој поттикнува креативно размислување и учење, по пат на игра и забава, со цел на развивање на најразлични вештини кај децата.
Целта на нашата заедничката соработка е да пренесеме најразличен вид пораки за здрави навики и здрав стил на живот, на што поголем број деца. Заедно ќе креираме анимирани приказни, содржини, игри и заеднички настани со кои ќе ги едуцираме и информираме децата за негување на здравјето и примената на здравите навики во секојдневниот живот.
Пред половина година ја отворивме првата и единствена детска лабораторија во нашата држава, таканареченото „Детско катче“ кое претставува забавен и уникатно дизајниран приемен дел исклучиво за деца. Детското катче и оваа соработка се уште еден доказ за нашите постојани заложби како општествено одговорна компанија, која постојано се стреми да кон промоција на здравјето и здрави навики.
Навиките најдобро се стекнуваат во најмалата возраст. Децата се вистинскиот фокус на кој треба да се посветиме доколку сакаме позитивни промени во иднина.💜

Погледни ги сите фотографии од нашето Детско катче: