fbpx

Гастроинтестинални заболувања

Заболувањата на гастроинтестиналниот тракт се многу чести кај општата популација и се манифестираат во најразлична форма, во зависност од  причинителот на состојбата. 

Синдромскиот пристап на тестирање, кај пациент со гастроинтестинални симптоми, ќе овозможи брза, точна и навремена дијагноза на состојбата и соодветен третман на пациентот.

  • ТЕСТИРАЊЕ ОД ЕДЕН ПРИМЕРОК, ЗА РАЗЛИЧНИ ВИДОВИ ПРИЧИНИТЕЛИ
  • БРЗАТА ЕТИОЛОШКА ДИЈАГНОЗА ОВОЗМОЖУВА СООДВЕТЕН ТРЕТМАН И НАСОЧЕНА ТЕРАПИЈА
  • ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ЗА КОНТРОЛА НА ИНФЕКЦИЈАТА
  • ЗАШТЕДА НА ВРЕМЕ И СРЕДСТВА

Достапни тестови во Авицена Лабораторија за гастроинтестинални заболувања:

ПричинителМетодаЦена
ЦЕЛОСЕН ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЕН ПАКЕТ ЗА ДЕТЕКЦИЈА НА 17 ПРИЧИНИТЕЛИ НА ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ИНФЕКЦИИ (6 ВИРУСИ, 9 БАКТЕРИИ И 2 ГАБИЧКИ) Мултиплекс Real-Time PCR Линк.
ПАНЕЛ ЗА ВИРУСНИ ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ПРИЧИНИТЕЛИ: NOROVIRUS G I, NOROVIRUS G II, ROTAVIRUS, ADENOVIRUS, ASTROVIRUS, SAPOVIRUS Мултиплекс Real-Time PCRЛинк.
ФЕЦЕС ЗА ROTA VIRUSИмунохроматографијаЛинк.
ФЕЦЕС ЗА ROTA + ADENO VIRUSИмунохроматографијаЛинк
ФЕЦЕС ЗА NOROVIRUSИмунохроматографијаЛинк
ФЕЦЕС ЗА NOROVIRUS + ROTAVIRUS ADENOVIRUSИмунохроматографијаЛинк
КОПРОКУЛТУРАКултурелноЛинк.
РЕКТАЛЕН БРИСКултурелноЛинк.
ФЕЦЕС/РЕКТАЛЕН БРИС ЗА CANDIDAКултурелноЛинк.
CLOSTRIDIUM DIFFICILE – ТОКСИН А И Б,  ВО ФЕЦЕСИмунохроматографијаЛинк.
GIARDIA LAMBLIA И CRYPTOSPORIDIUM ВО ФЕЦЕСИмунохроматографијаЛинк.
CAMPYLOBACTER ВО ФЕЦЕСИмунохроматографија Линк.
ЦЕЛОФАНСКИ БРИС Микроскопирање    Линк.
ФЕЦЕС ЗА ПАРАЗИТИ И ПРОТОЗОИ Микроскопирање Линк.
Helicobacter pylori IgA (серум) CLIA Линк.
Helicobacter pylori IgG (серум) CLIA Линк.
Aнтиген на Helicobacter pylori во фецес Имунохроматографија Линк.
Анализите се достапни без претходно закажан термин.