Објавено на: 09.04.2020

Холестерол и атеросклeроза

Холестеролот е стероидно соединение кое настанува со разградувањето на мастите. Бидејќи холестеролот учествува во создавањето на жолчната киселина, на половите хормони и на хормонот на...

Објавено на: 06.04.2020

Анемија (Слабокрвност)

Крвта е ткиво составено од три типа на клетки – еритроцити (црвени крвни клетки), леукоцити (бели крвни клетки) и тромбоцити (крвни плочки). Еритроцитите се составени...

Објавено на: 05.04.2020

Prisca – пренатален скрининг

Производител Siemens Healthcare Diagnostics Зошто се прави пренатален скрининг? Пренаталниот скрининг им овозможува на сите бремени жени, на која било возраст, да дознаат повеќе за...

Објавено на: 04.03.2020

Borrelia burgdorferi и Leishmania infantum – сериозна летна закана за вашето здравје

Летото пристигна, како и микробите и другите непријатности кои одат заедно со високите температури. Инфекциите, кои се нормална појава и кои ги следи зголемената температура,...