Авицена Женска Трка: мапа на настанот

Драги дами,

Се надеваме дека сте спремни за деветтата Авицена Женска Трка!

Погледнете ја мапата по која ќе се трча овогодинешната трка:

И оваа година Авицена Женска трка ќе се одвива под посебни протоколи за заштита од Ковид – 19, а истовремено, на сила се новите владини одлуки кои сме должни да ги спроведеме.

Секоја учесничка на спортски настан на отворено, над 18 години, при подигнување на стартниот број мора да приложи на увид:

– Сертификат – потврда за извршена имунизација од вирусот SARS-CoV-2 или примена една доза вакцина.

-Сертификат/Потврда за прележан КОВИД 19 во последните 45 дена, сметајки од денот на оздравувањето.

БЕЗ ПРИЛОЖЕН ВАКОВ ДОКУМЕНТ, НЕМА ДА БИДЕ ИЗДАДЕН СТАРТЕН БРОЈ И НЕМА ДА БИДЕ ДОЗВОЛЕНО УЧЕСТВО НА ТРКАТА!

Подигнувањето на стартните броеви ќе биде на 3 и 4 септември во Кугланата Борис Трајковски од 12 до 19 часот.

Дезинфекција, одржување дистанца  и носење маски ќе биде задолжителна приподигање на стартните пакети , пред стартот на трката и по завршување на трката.


Следете ги сите новости на профилите на Zenska Trka и веб страната www.zenskatrka.mk

Ве очекуваме на стартните позиции на 5ти септември во 9 часот!

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 07:30 - 14:00