fbpx

НОВО! Бактериски респираторен панел

Сакаме да ве известиме дека почнувајќи од денес, во нашите лаборатории е достапен нов, молекуларен респираторен панел за детекција на 7 бактерии, причинители на респираторни инфекции.

Панелот ги опфаќа следните бактерии:

Bordetella parapertussis (Голема кашлица)
Bordetella pertussis (Голема кашлица)
Chlamydophila pneumoniae
Haemophilus influenzae
Legionella pneumophila
Mycoplasma pneumoniae
Streptococcus pneumoniae

Цена: 1500 денари

Потребен примерок: брис од нос и грло

Време на издавање резултати: 24 часа

Без закажан термин достапен во сите наши лаборатории