fbpx

Резултати од конкурсот „Се грижам за моето здравје“

Почитувани,

Авицена Лабораторија го цени трудот на сите учесници, па затоа реши да обезбеди подароци за СИТЕ дечиња кои испратија цртежи за предизвикот на тема „Се грижам за моето здравје“.

Добиените подароци ќе можат да се подигнат во сабота во 12.00 часот во просториите на Авицена Лабораторија во нас. Тафталиџе бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1,1000 Скопје.

Задолжително со Вас понесете ги и Вашите цртежи кои ќе бидат објавени во рамките на Детското катче. Ви благодариме на трудот, покажаниот интерес и што бевте дел од оваа акција за подигање на свеста за здравјето и инволвирање на најмладите во здрави активности.

Во прилог следува листата од 10-те цртежи кои според бројот на лајкови до 10.00 часот беа изгласани како најкреативни:

1. Миа Чичкариќ, 10 год.(805 лајкови) – Велосипед

2. Никола Радоњанин, 5 год.(216 лајкови) – Табла за цртање

3. Калин Трајков, IV одд.(176 лајкови) – Табла за цртање

4. Миро Кајевски Велевски, 5 год.(130 лајкови) – Училишен ранец

5. Искра Митевска, IV одд.(121 лајкови) – Училишен ранец

6. Дамјан Грамбозов, IV одд.(112 лајкови) – Училишен ранец

7. Матеа Јосифоска II одд.(109 лајкови) – Училишен ранец

8. Теодора Величковска, 7 год.(107 лајкови) – Училишен ранец

9. Нина Димитриоска, IV одд.(89 лајкови) – Училишен ранец

10. Ања Симоноска, 10 год.(68 лајкови) – Училишен ранец

Со почит, Авицена Лабораторија