fbpx

Објавено на: 05.10.2022

Oreana – Неонатален скрининг кај новороденчиња, доенчиња и мали деца

Последни промени: 14.10.2022

Детална генетска слика за здравјето на вашето малечко! “Oreana” – Тест кој овозможува детална генетска слика за здравјето на новороденчиња, доенчиња и мали деца. Тестот...

Објавено на: 12.09.2022

СПЕЦИФИЧЕН ЛИПОПРОТЕИНСКИ СТАТУС (Apo A-1 + Apo B + Lp [a]) лабораториски пакет на анализи за процена на ризик за кардиоваскуларни заболувања

Последни промени: 12.09.2022

Автор на статијата: Д-р Бранко Јагликовски, специјалист по медицинска биохемија Аполипопротеините (Apo A-I и Apo B). Студиите покажале дека анализите Apo A-I и Apo B...

Објавено на: 07.09.2022

Интолеранција на храна

Последни промени: 15.03.2023

ДАЛИ ПРИЧИНАТА ЗА ВАШИОТ ПРОБЛЕМ Е ИНТОЛЕРАНЦИЈА НА ХРАНА? Понекогаш, одредени лица имаат невообичаена реакција кон одредена храна или состојка од храна! Што е интолеранција...

Објавено на: 30.08.2022

Значењето на Витаминот Д за здрав изглед на кожата и косата

Последни промени: 30.08.2022

Вообичено, улогата на витамин Д се поврзува со здравјето на коските и коскениот метаболизам. Сепак, улогата на Витамин Д е многу поширока, бидејќи тој учествува...

Објавено на: 07.07.2022

НОВА ЛОКАЦИЈА! Населба Кисела Вода

Последни промени: 22.08.2022

Со задоволство ви најавуваме дека почнувајќи од утре 7.7.2022 (четврток) со цел да ги задоволиме барањата и потребите на сите наши клиенти, започуваме со работа...

Објавено на: 04.07.2022

Авицена Лабораторија со вас во текот на целата бременост

Последни промени: 04.07.2022

Напредокот на науката доведе до развој на широка палета на лабораториски анализи, за секој период од животот на една жена. Голем број на жени се...

Објавено на: 17.06.2022

Зошто е важно генетското тестирање за машка неплодност?

Последни промени: 10.02.2023

Неплодноста е чест медицински проблем кој влијае на 15% од лицата кои се обидуваат да добијат потомство. Во 30% до 50% од случаите, мажот е...

Објавено на: 14.06.2022

Кои се заканите од вируси и бактерии кои ги носат високите температури?

Последни промени: 17.06.2022

НЕПРАВИЛНО ЧУВАЊЕ И ОБРАБОТКА НА ХРАНАТА – Предизвик за развој на бактерии Бактериите како  Salmonella, Shigella и Campylobacter често предизвикуваат грчеви во стомакот, пролив, гадење...

Објавено на: 06.05.2022

Микроби и други непријатности кои одат заедно со високите температури – На што треба да внимаваме?

Последни промени: 10.08.2023

Инфекциите, кои се нормална појава и кои ги следи зголемената температура, можат да бидат благи, но и по сериозни. Деновиве многу се говори за опасноста...

Објавено на: 18.04.2022

ОДГОВОРИ НА ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА VERACITY

Последни промени: 18.04.2022

Што претставува NIPT- неинвазивен пренатален тест? NIPT е кратенка за неинвазивен пренатален тест (Non-invasive Prenatal Testing). Ова е тест кој може да се прави кај...